Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Information till er som har barn i kö till våra barngymnastikgrupper
2019-02-03 12:05
Hej,

Nu har vårterminen kommit igång och samtliga barngrupper är fulla. I kön till våra barngrupper är det strax över 100 barn som väntar på att få plats, varav ungefär hälften är födda 2013-2014. Vi skulle alltså bland annat kunna starta följande nya grupper:
 
- 2 grupper för barn födda 2013-2014
- 1 grupp för barn födda 2011-2012
- 1 grupp för barn födda 2015-2016
 
För att nya grupper ska kunna starta till HT19 behövs det 2-3 ledare i varje grupp som tillsammans delar på ansvaret för sin grupp, och eftersom det råder ledarbrist till våra barngrupper tänkte jag informera lite om hur det går till att bli ledare.
 
Att bli ledare kan till en början kännas obekvämt och läskigt, och det är vanligt att man väljer att avstå för att man inte känner att man har tillräckligt med erfarenhet eller kunskap, vilket är fullt förståeligt. Därför kan det vara bra att känna till att alla ledare i varje barngrupp från början är engagerade föräldrar som ville göra det möjligt för sina barn att få träna gymnastik. Ledarna har varierande bakgrund där en del har bakgrund inom gymnastik eller annan idrott själva, en del har börjat som hjälpledare och lärt sig av de andra ledarna och/eller gått kurser och utvecklats till fantastiska ledare. Vi är en ideell förening och utan våra fantastiska föräldrar med deras vilja och engagemang hade vi inte kunnat ha våra barngymnastikgrupper. 

För nyblivna ledare och grupper finns både färdiga kompendier med banor och lektionsplanering och ledarguide att ta del av, men även kurser att gå via Gymnastikförbundet som UVGK bekostar. Kurserna är absolut inget krav men någonting vi gärna uppmuntrar våra ledare att gå. Kurserna är på en eller två dagar, lite beroende på vilken kurs man väljer att gå, och ger mycket kött på benen och trygghet i rollen som ledare. Överväger man att bli ledare i en grupp är man givetvis hjärtligt välkommen att ta med sig sitt barn till en träning i en befintlig grupp för att se lite mer hur en träning går till innan man bestämmer sig. I sådant fall är det bara att meddela mig detta så ser vi till att ordna ett träningsbesök under vårterminen. 

Att ha ett intresse för gymnastiken och engagemang i barnen och deras träning är det absolut viktigaste. Barnen tycker att det är fantastiskt roligt att träna gymnastik och gemenskapen som uppstår är otroligt värdefull. Som ledare får man garanterad plats för sitt/sina barn i den grupp man är ledare i, halverad träningsavgift för barnet/barnen samt ett mindre ledararvode. 
 
Om ni kan tänka er att bli ledare och har frågor är ni välkomna att kontakta mig, gärna så snart som möjligt. Under våren är det dags för föreningen att önska lokaler och tider inför nästa läsår, och vi vill självklart ge blivande ledare möjlighet att önska en dag, tid och gymnastiksal som passar bäst. Det går även utmärkt att anmäla sig som ledare i formuläret på hemsidan (http://www.uvgk.nu/form/?ID=105299) där ni kryssar i både "Ledare" och "Barngymnastik födda 2010 och senare" samt anger i kommentarsfältet vilken åldersgrupp ni kan tänka er att vara ledare.
 
Jag hoppas innerligt jag fått napp på ledare till höstterminen så vi kan starta fler grupper och ge fler barn möjlighet till att träna gymnastik och uppleva träningsglädje och gemenskap!
 
Bästa hälsningar,
Emilie Segerström
Ansvarig barnsektionen UVGK
barn@uvgk.nu
 
Sponsorer