SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Frågor och svar
Barngymnastik

I barngymnastiken lär barnen känna gymnastiksalens olika redskap och träna de tolv grundmönstren; åla, stödja, krypa, gå, springa, hoppa, klättra, hänga, balansera, rulla, fånga och kasta. Det är redskapsgymnastik med mycket lek och skoj. De flesta grupper bygger upp olika redskapsbanor och varvar det med roliga lekar. Huvudsaken är att barnen har roligt.


Barngrupper

Barngrupperna är för barn 4 år och uppåt. Där gympar barnen utan sina föräldrar som får vänta i omklädningsrummet eller åka iväg en stund.


Stor och liten

Stor och liten-grupperna är för barn 1-3 år. Där gympar barnen tillsammans med sin förälder eller annan vuxen. Det går bra att variera den vuxna under terminen och man betalar bara medlemsavgift för en vuxen. 


Kläder

Mjuka kläder är att föredra på gymnastiken, exempelvis linne/t-tröja och shorts/tajts. På fötterna är det bäst att vara barfota, mockasiner eller mjuka "dansskor". Gymnastikskor blir klumpigt och med strumpor är det lätt att halka.


Att tänka på till gympan


  • Ta gärna med en vattenflaska med vatten i
  • Sätt upp håret om det är långt
  • Lämna alla smycken hemma
  • Gå på toaletten innan passet börjar


Att avancera:


I barngymnastiken arbetar vi inte med olika avancerade nivåer, utan ledaren ansvarar tillsammans med sina hjälpledare för att se till att barnen utvecklas och utmanas som individer. Det kan ibland tyckas tjatigt med att det övas mycket på "enkla" övningar, men det är oerhört viktigt att de mest grundläggande övningsformerna utövas korrekt för att sedan kunna avancera vidare som grupp. Barngymnastikgrupper har vi generellt upp till 7 års ålder, efter det är det upp till ledaren/ledarna att bestämma om de kan/vill avancera till truppgymnastik och gå över till truppsektionen. Eftersom det inte alltid blir så, rekommenderas att ni placerar era barn i kö till trupp och/eller trampolin om ni känner att era barn kommer vilja avancera framöver. Gör gärna detta så snart som möjligt då köerna tenderar att bli långa.


 
Sponsorer