Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Upplands Väsby Gymnastikklubb
Vi är en Ideell förening utan anställda, där vår ambition är att driva föreningen med hjälp av eldsjälar och hålla gymnastiken levande. 

Vi har olika typer av gymnastik att erbjuda:
*Barngymnastik
*Truppgymnastik
*Trampolin
*Gymmix- Vuxengymnastik

För att anmäla sig till någon av våra discipliner går du in på Anmälan medlemskap och fyller i formuläret.

Vi har något längre kötider till Trupp och Trampolin, vi ber er att ha lite överseende då trycket är hårt just nu.
Vi flyttar ut!
2020-03-28 13:35

Covid-19 fortsätter att påverka våra liv och vi förstår att många har frågor och är oroliga. Vi får alla göra olika anpassningar av våra liv, minska kontakter och vara hemma mer. Folkhälsomyndigheten skriver att det bästa vi kan göra för folkhälsan just nu är att fortsätta med vardaglig träning och verksamheten bör fortgå, men med anpassningar. Våra barn och ungdomar behöver ha lite ”vanligt” i sina liv, träffa vänner och röra på sig!


Styrelsen har tillsammans med sektionsledarna beslutat att vi från och med söndagen den 29 mars driver vi så mycket verksamhet ute som det är möjligt. Hur detta kommer se ut för varje enskild grupp kommer ledaren informera om under träningstillfällena. För våra trupp- och trampolingymnaster innebär det att de går in i en uppbyggnadsperiod med fokus på kondition, styrka och smidighet. För våra barngrupper innebär det mer fokus på rörelseglädje och koordination. Det kommer innebära för alla att det blir mindre tid på redskapen men mer tid för rörelse och uppbyggnad. Vi ska komma ur denna kris starkare!


Att tänka på:

 • Du ska vara frisk! Inga symtom från luftvägarna såsom hosta och halsont. Ej heller feber, huvudvärk osv.
 • Anmäla närvaro/frånvaro via appen/SportsAdmin genom att svara på träningstillfällets kallelse
 • Kläder och skor efter väder att vara ute i, gärna lager på lager. Mössa och vantar när det behövs.
 • Kläder för inneträning, uteskor får ej användas inne!
 • Tvätta händerna när du kommer till träningen, innan du går hem och när du kommit hem.

Under träningen:

 • Hålla avstånd till varandra
 • Inte kramas eller sitta nära
 • Inte dela vattenflaska med någon
 • Harklingar och hostningar sker i armveck

Upplands Väsby kommun har utökat städningen av de lokaler vi hyr, men det kommer också finnas extra tvål i Vilundahallen att använda.


I övrigt uppmanar vi er att varje dag att titta på vår hemsida och läsa mail. Beslut kan komma att tas fort, träningar kan komma att ställas in med kort varsel.


För frågor maila till corona@uvgk.nu

Kallelser till träning
2020-03-28 13:25
Inför varje träningstillfälle skickar ledarna ut en kallelse via SportAdmin. Det är viktigt att du svarar på denna kallelse! Vi anpassar vår verksamhet och antalet ledare efter hur många gymnaster som ska komma. Är få anmälda behöver inte alla ledare som är planerade komma och vi har även möjlighet att slå ihop grupper vid behov. Om du ej har svarat, kan ledaren neka dig att delta i träningen.

//Sektionsledarna
Information om Covid-19
2020-03-12 19:19

Under senaste tiden har Covid-19 (coronavirussjukdomen) spridits till flera regioner i Sverige, och regeringen har i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer klassat coronaviruset som en samhällsfarlig sjukdom i Sverige.


Vi i UVGKs styrelse följer dagligen utvecklingen av Covid-19 och och myndigheters rekommendationer. Gymnastikförbundet har idag gått ut med en uppmaning att följa den kunskap som finns från de officiella källor som lämnar information, tex Folkhälsomyndigheten och 1177. Vidare skriver Gymnastikförbundet ”det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. Gymnastikförbundet rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån faktisk aktuell kunskap”.


Vi har därför i UVGKs styrelse tagit beslutet att i dagsläget inte ställa in vår verksamhet. Vi uppdaterar oss dagligen och vårt beslut kan komma att ändras utifrån ny information eller beslut från regering eller myndigheter. 


Det är av största vikt, nu liksom tidigare, att ingen kommer till träningen med symtom såsom hosta, förkylning eller feber. Har du varit sjuk vill vi att du stannar hemma tills du är helt återställd och ytterligare en vecka.


När man kommer till träningen, eller innan man äter något, tvättar man händerna noga. Självklart lånar vi inte ut vattenflaskor och det är även viktigt att rengöra flaskor och korkar hemma. Precis som i samhället i övrigt så är vi mer restriktiva till att hälsa med handslag eller att kramas.


Dessa riktlinjer gäller även medföljande vuxna!


Om ni väljer att inte närvara på träningen vill vi som vanligt att ni meddelar detta till er tränare eller sektionsledare. Detta för att vi ska kunna planera vår verksamhet på bästa sätt.

Folkhälsomyndighetens råd:

 • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
 • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
 • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Om en ledare uppmärksammar att en gymnast eller medföljande vuxen har symtom har ledaren fullt mandat att skicka hem gymnasten.


Har ni frågor eller funderingar kan ni kontakta Jeanette Winberg, krisansvarig, via e-post Jeanette.winberg(@)telia.com
 

Nyheter från våra grupper
Rondat, 28/02 10:21 
Splitt, 28/02 10:20 
Volt, 28/02 10:20 
Allmänt om Truppgymnastik, 28/02 10:12 
Sommarläger, 08/02 13:27 
 
Sponsorer